New Page 1

 

Forside > Kanin > Kaninadfærd

New Page 1


New Page 1
Gulerodderne.dk
 
Klik her !
-------------
Adfærd
Avl
Billeder
Buret
Foder
Køb af kanin
Pasning
Sygdomme
-------------
 
 

 

Kaninadfærd 

Gniden med hagen
Kaninen har to duftkirtler, som den markerer sig med. Den ene afgiver duft på hagens underside. Denne duft kan ikke registreres af mennesker, men kan registreres og det bliver gjort af alle kaniner. Det er specielt hannerne der ynder at gnide hagen på mine hænder og arme, når de bliver nusset.
Har jeg snakket med en hun og specielt hvis hun er i brunst, kan hannen blive helt vild, hvis jeg taler med ham bagefter. Så hopper han rundt i buret og stamper hårdt med den ene fod. Samtidig med siger han en lyd, som nærmest lyder lidt som en snorken. Jeg tolker dette som om han meget gerne vil parre sig med hunnen.
Den anden duftkirtel sidder ved endetarmsåbningen.

Når kaninen gnider hagen mod genstande, er det er del af afmærkningen af territorium. Det er oftest de dominerende hanner og hunner der har denne adfærd, med at markere alt det kommer i nærheden af.

Sproget

 • Kaninens lyde er meget svage. Faktisk skal man lytte meget godt efter for ikke at komme til at overhøre dem.
   
 • Rejser kaninen sig på bagben er det for at den bedre kan se. Den rejser sig også gerne op for at nå noget lækkert foder. Hvis kaninen rejser sig eller spriger op af buret når du nærmer dig. Så er det en hilsen om at det er dejligt at blive nusset, eller at få noget at spise.
   
 • Hvis kaninen ruller sig, så er det fordi den føler sig godt tilpas.
   
 • Sidder kaninen afslappet med ørerne lagt tilbage, så vil den gerne hvile sig og bryder sig ikke om at blive forstyrret.
   
 • Hvis kaninen ligger på siden med benene strakt ud og øjnene er ved at lukke sig, eller er lukkede, så er det fordi den sover. Og den vil slet ikke bryde sig om at bliver forstyrret nu. Faktisk, hvis du vækker den, så er den helt rundt på gulvet, og bliver meget bange.
   
 • Hvis kaninen puffer let med snuden er det er hilsen, eller en opfordring på at blive nusset. Puffer den istedet hårdt, så er det en hentydning til, at kaninen har fået nok. Og du skal lade den være i fred.
   
 • Hvis kaninen slikker din hånd så er det fordi den udtrykker tak og tilfredshed. Kaniner der godt kan lide hinanden kryber også tæt sammen, og slikker hinandens hoveder.
   

New Page 1

Webdesign by Varberg.dk --- Sponsor for Gulerodderne.dk er Frisr Ole Warberg Horsens &
Glattejern.dk Danmarks mske billigste glattejern shop


 

eXTReMe Tracker