New Page 1

 

Forside > Chinchilla > Adfærd ved chinchillaen

New Page 1


New Page 1
Gulerodderne.dk
 
Klik her !
-------------
Adfærd
Avl
Billeder
Buret
Foder
Køb af dyr
Pasning
Sygdomme
-------------
 
 

 

Adfærd ved chinchillaen

Chinchillaen er et meget nysgerrigt dyr, som straks udforsker noget nyt i boligen. Det er et meget livligt dyr, men de kan godt virke en smule tilbageholden. Men det er pågrund af deres hoppende måde at bevæge sig på.

Ved spring bruger chinchillaen halen som ror - og halen er således med til at dyret kan holde balancen i luften.

Når chinchillaen spiser, så bruger den sine små smidige forpoter som hænder.

Dyret bider i enhver ny ting, bare for at tjekke om det kan spises. Derfor skal man altid holde øje med dyret, når det dagligt er ude af buret og løbe frit omkring.

Hvis chinchillaen er bange så sidder den idet ene hjørne og kryber sammen.

Sproget:

  • Nyfødte unger siger mere end voksne dyr. Den første lyd de afgiver er kontaktlyden. Det er en stille piben, som er svær at høre. Denne piben udvikler sig lidt senere til en lyd som dyret bruger for ikke at blive klemt, trådt på eller trængt ind mod buret. Denne lyd kan ungen godt finde på at have i månedsvis.
     
  • Chinchillaen kan også komme med en afværgene lyd der er en kort næsten gøende lyd. Denne kan være henvendt på en menneskehånd eller et andet dyr. Denne lyd betyder, at dyret gerne vil være i fred.
     
  • Chinchillaen reagere på fremmede lyde med et højt skingert advarselsskrig. Hvis en person som kender dyret godt, taler stille og roligt til dyret lægger ophidselsen sig dog hurtigt igen.
     
  • Chinchillaer kommunikerer ofte med hinanden ved hjælp af en kontaktlyd. Denne er stille grynten betyder, at de hører sammen.

 

New Page 1

Webdesign by Varberg.dk --- Sponsor for Gulerodderne.dk er Frisr Ole Warberg Horsens &
Glattejern.dk Danmarks mske billigste glattejern shop


 

eXTReMe Tracker