New Page 1

 

Forside > Chinchilla > Buret

New Page 1


New Page 1
Gulerodderne.dk
 
Klik her !
-------------
Adfærd
Avl
Billeder
Buret
Foder
Køb af dyr
Pasning
Sygdomme
-------------
 
 

 

Chinchillaburet

Størrelse:
En chinchilla er et meget aktivt dyr, og bør derfor have meget plads. De bure der kan købes i dyrehandelen, synes jeg personligt ikke er store nok. Ét enkelt dyr, skal helst have et bur på 1 meter i højden, en bredde på 80-100 cm og en dybde på 50 cm.
Bundskuffen bør ikke være af plastik, da dyret gnaver i dette. Den bør laves i zink eller aluminium.

Placering:
Der er flere ting som skal opfyldes for den bedste placering af et chinchillabur. Det er bl.a. at dyret kan føle sig godt tilpas og ikke bliver udsat for forstyrrende eller sundhedsfarlige påvirkninger.
Buret skal stå i et tørt og ikke for varmt lokale. Man skal passe på ikke at have det for varmt om vinteren, da dyret føler sig godt tilpas ved 15-18 grader. Buret må ikke få træk, og det skal stå et lyst sted, men ikke i direkte sol.
Hvis lokalet bruges hele dagen igennem, er det en god idé at sætte buret i et hjørne, hvor det er skærmet lidt. Det er vigtigt at buret står op af mindst en væg. Herved går man ikke hele tiden rundt om buret, som kan gøre dyret nervøst og bange.
Buret må ikke stå på gulvet, da dette vel medføre at man bøjer sig ind over det, hvilket vil skræmme dyret. Brysthøjde vil være bedst.

Sovekasse:
En sådan er uundværlig for en chinchilla. Det bedste er et lille hus, som er lukket på alle sider, og kun har et lille hul til at komme ind af. Man kan bruge lukkede marsvinehuse eller rugekasser til nymfeparakitter, som kan købes ved dyrehandelen.
Den placeres på øverste siddebræt, hvor det fastgøres godt.

Drikkeautomat:
Her kan benyttes en beholder som er beregnet til kaniner og hamstere.
Disse er af godt materiale og er nemme at rengøre. Fastgør drikkeflasken på ydersiden af buret 20 cm mellem røret og burets bund, og aldrig over høhækken, da så vil blive fordærvet.

Høhæk:
En af galvaniseret ståltråd kan anbringes indvendigt i buret. Der kan også bruges en trækasse af hårdt træ.

Badekar:
Til det det daglige bad i specialsand skal man bruge et fad. Dette fad bør være noget større end chinchillaen, så den kan dreje og vælte sig rundt i sandet. Fadet skal være gnavefast og stabilt.

Klatregrene:
I ethvert chinchillabur skal der være adskillelige klatregrene. Grenene skal være af bøge-, pile- eller grantræ. Eller stammen fra frugtræer eller hasselnøddebuske. Man må ikke bruge træ fra hyldetræer. Husk grenene ikke må være forurenet eller sprøjtet. Grenene bør heller ikke plukkes på træer der har stået i vejkanten.

 

New Page 1

Webdesign by Varberg.dk --- Sponsor for Gulerodderne.dk er Frisr Ole Warberg Horsens &
Glattejern.dk Danmarks mske billigste glattejern shop


 

eXTReMe Tracker