New Page 1

 

Forside > Chinchilla > Foder

New Page 1


New Page 1
Gulerodderne.dk
 
Klik her !
-------------
Adfærd
Avl
Billeder
Buret
Foder
Køb af dyr
Pasning
Sygdomme
-------------
 
 

 

Chinchillafoder

Chinchillaen har brug for mange fibre i sin foder, som er i foderpiller og godt hø. Men dyret vil meget hurtigt foretrække godbidder, så disse gives i små mængder, da dyret ellers kan få forstoppelse.

Foderpiller:
D
ette specialfoder købes hos dyrehandelen, dog skal man være opmærksom på, at fremstillingsdatoen ikke er overskredet 4 mdr. da de tilsatte vitaminer ellers ikke længere har nogen virkning.

:
D
et vigtigste krav i denne forbindelse er, at det skal være friskt og tørt.

Vand:
D
er gives rent drikkevand dagligt. Dette kan tilføres frugteddike (1 tsk. pr. ½ liter vand), dette vil øge appetitten og er sundt for mavetarm-kanalen.

Godbidder:
E
t stykke æble eller en gulerod, enkelte rosiner og en ½ hasselnød eller jordnød om dagen. Man kan også give dyret et lille stykke tørt franskbrød eller rundstykke uden birkes. Men husk, at disse kun skal gives i små portioner, da chinchillaen ellers kan få forstoppelse.

Vitaminer og mineraler:
M
ange findea allerede i foderpillerne, men derudover har chinchillaen brug for kalk. Og som endnu et supplement kan man sætte en mineralsten op i buret.

Fodringstidpunktet er om aftenen. Det er her dyret er vågen og frisk. Her gives også frisk vand, frisk hø og eventuelt et par godbidder.
 

New Page 1

Webdesign by Varberg.dk --- Sponsor for Gulerodderne.dk er Frisr Ole Warberg Horsens &
Glattejern.dk Danmarks mske billigste glattejern shop


 

eXTReMe Tracker